torsdag 8 december 2011

kokospraliner

Nu är det mycket julstök här hemma i min lilla lägenhet, inte minst i form av pralintillverkning.  Idag gjorde jag en sats kokospraliner. De är krämiga och goda i kärnan och har ett hårt chokladhölje runt om. Min privata  smakpanel gav dem full poäng!
Vissa menar att kokosen fått sitt namn efter det portugisiska ordet för apa, coco. Anledningen sägs vara att kokosnöten ser ut som ett apansikte där den hänger i sin palmkrona. Andra menar att namnet kommer av det grekiska ordet för frukt, kokkkos. 
mums
Kokospraliner 25 st

  • 100 g kokos
  • 2 dl florsocker (180g)
  • 50 g smör
  • ½ dl grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g mjölkchoklad

Gör så är: Smält smöret och blanda det med kokos, florsocker, grädde och vaniljsocker. Rulla 25 bollar av smeten och lägg dem på en bricka i frysen. Smält mjölkchokladen över vattenbad. Doppa de frysta bollarna i chokladen och lägg dem på ett bakplåtspapper.

1 kommentar:

  1. Mmm... dessa måste ju vara ganska lika bountybollar som jag brukar göra!

    SvaraRadera