Efter långa turbulenta dagar av julklappsshoppande har jag varken lust eller ork att laga middagsmat när jag kommer hem. Då tycker jag att Wraps är en fantastiskt smidig lösning. När jag var au pair i USA åt jag wraps av olika slag så fort jag fick tillfälle. Oftast var det kyckling Caesarwraps men utbudet var brett, och man kunde beställa allsköns varianter.
I veckan rörde jag ihop en kyckling/ mango röra som jag fyllde mina rullar med. Wrapsen går bra att förbereda och ha i kylen tills det är dags att äta, om man inte ens har lust att lägga två minuters ansträngning när det är dags. Jag tycker att det är något särskilt trevligt med att äta med fingrarna när man är trött och hungrig.
Kyckling/mango wraps 4 port
- 400 gram stekt kyckling (t.ex. från filéer, hel grillad kyckling, överblivna klubbor)
- 1 dl majonnäs
- ½ dl mango chutney
- 1 msk curry
- 1 dm purjolök
- 1 dl hackad mango
- 2 tomater
- Salladsblad
- 4 stora tortilla bröd
Gör så här: Skär kycklingen I bitar, strimla löken och pressa vitlöken. Blanda majonnäs, mangochutney, kyckling, lök, vitlök till en röra. Smaka av med salt och peppar. Lägg salladsblad på tortillabröden, bre på kycklingröra, mango, tomat. Rulla ihop brödet i smörgåspapper eller folie och hugg in!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar