Nu har sommarens första semester tagit vid. Jag kan inte riktigt fatta att sommaren är här, den ljuvliga, gröna försommaren.
Tidigare idag anlände jag till min pappas lilla hus, en liten bit norr om Uppsala. Pappa hämtade upp mig i Uppsala. Därefter for runt i olika butiker och fyllde upp bilen med mat och dryck för att sedan brumma norrut. Nu har vi just ätit en smarrig, somrig grekisk sallad till middag på den svala försommarverandan. MYS!
Grekisk sallad 4 port
- 4 tomater eller 20 körsbärs tomater ( eller lite blandat)
- 4 små gurkor
- 1 grön paprika
- 2 små rödlökar
- 2 dl Kalamataoliver
- 2 msk röd- eller vitvinsvinäger
- 0,5- 1 dl olivolja
- 150 g fetaost
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk torkad oregano
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
Skala gurkan och skär den, tomaterna och paprikan i grova bitar. Skiva löken. Finhacka 10 oliver.
Vispa ihop vinäger och olivolja. Pressa ner vitlöken och vispa ner oregano och oliver.
Smula ner fetaosten i dressingen. Blanda ner grönsakerna i dressingen och servera.
Lite extra citron för den som vill ha extra syra |
Prova dig fram till din favoritoliv. |
Bröd får underbara 'Forsa hembageri' |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar