Fisk i paket 4 port
- 4 bitar sejrygg
- 8 kokta potatisar
- 1 fänkål
- 2 morötter
- 8 gröna sparris
- 8 vitlöksklyftor
- 1 kruka färsk timjan
- 4 dl vitt vin
- 50 g smör
- 1 tsk salt
- Ev. 2 dl crème fraiche
Gör så här: Skiva potatis, morot, fänkål och vitlök. Dela varje sparris i fyra delar.
Forma fyra paket av aluminiumfolie.
Fördela grönsakerna i de fyra foliepaketen.
Salta fisken och lägg den på grönsakerna.
Häll 1 dl vin i varje paket och lägg några klickar smör och ev. crème fraiche på varje fisk.
Lägg på hälften av timjan och stäng sedan igen paketen.
Lägg pakten på grillen och låt dem ligga ca 20 min. Öppna och kontrollera att fisk är genomstekt.
Servera paketen med resterande färsk timjan och salta efter behag.
Strax innan paketet placeras på grillen |
Det går lika bra att baka paketen i ugnen, 200 grader. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar