Nu önskar jag er en trevlig Alla Helgons Dag!
Jag brukar skiva osten på mandolin, då går det fortare än fortast! |
- 500 g butternut pumpa
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 liter skivade färska champinjoner
- 2 msk olja
- 4 dl avoriris
- 7 dl grönsaksbuljong
- 2 dl vitt vin
- 1 msk lönnsirap
- 2 dl parmesanost
- Salt och peppar
- Salvia
- Rostade pinjenötter
Gör så här: sätt ugnen på 250 grader.
Skala pumpan, skär den i mindre bitar och lägg den på en
plåt med ca 1 msk olja.
Rosta pumpan i ugnen tills den blir mjuk (ca 15 min).
Stek lök, vitlök och champinjoner i en hög stekpanna(gärna
teflon).
Häll ner riset i pannan och rör om.
Blanda samman vin och buljong i en kanna. Tillsätt lite av
vätskan i stekpannan. Låt vätsakn sugas
upp under omrörning. Fortsätt så tills vätskan är slut.
Mixa den rostade pumpan och häll den i risblandningen.
Sänk värmen och låt risotton dra i ca 20 min.
Riv eller hyva parmesanosten och blanda ner den i risotton.
Smaka av med salt och peppar och servera med salvia och
rosade pinjenötter.
Några knaprika nötter blir fint i det krämiga riset |
Förvara pinjenötterna i frysen om det dröjer länge mellan användningarna. |
Åh, den ser så krämig och god ut! Ha en fin lördag!
SvaraRadera