Pappas pepparrot varken styrs eller kontrolleras, de får härja fritt i landet. Därav blir de inga långa, raka rötter men smaken är det inget fel på!
I förmiddags rev jag ner lite av den knubbiga pepparroten i en broccolisallad. Styrkan på pepparroten varierar, så tillsätt lite i taget och riv ner lite extra om det blir smaklöst.
Broccolisallad med pepparrot och bacon 2- 4 port
- 1- 2 broccolibuketter
- 1 dl crème fraiche
- 100 g naturell färskost typ Philadelphia
- 1 msk riven pepparrot
- 1 krm socker
- 1/2 tsk salt
- 1 pkt bacon
- 1 dm purjolök
- bladspenat
- krutonger
Gör så här: Dela
broccolibuketten i mindre bitar och koka dem mjuka i saltat vatten. Banda ihop crème
fraiche, färskost, pepparrot, socker och salt. Strimla löken och skölj den väl i ett durkslag.
Blanda ner purjolök och broccoli i pepparrotssåsen. Stek bacon knaprigt. Blanda
broccoli, bladspenat, bacon och krutonger på ett fat och servera
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar