Ingen risk för torra, hårda brödbitar |
- 1 stort bröd eller 6 st mindre
- 150 smör
- 2- 3 msk olivolja
- 3-4 vitlöksklyftor
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk nymald peppar
- ev 2 msk hackade färska örter ( tex. persilja, basilika, timjan)
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Rör smöret mjukt tillsammans med oljan. Pressa ner vitlöken och blanda i salt, peppar och örter i smöret. Snitta brödet i ett rutmönster. Bre smöret över brödet. Grädda i ugnen ca 10 min.
Med eller utan örter? |
Vitlöksbröd är en klassiker som aldrig slår fel.
SvaraRaderaJag vill gärna ha örter i mitt vitlökssmör.
Brödet blev väldigt snyggt med rutmönster.
Christine
www.matikvadrat.se
Visst tröttnar man aldrig:) Tack och snabbt går det!
RaderaVilket härligt recept:)
SvaraRaderaTack :)
Radera