Betor och getost på en nötig botten
Bet- tarte tatin
- 125 g kallt smör
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl grovt fullkörnsmjöl
- 1 dl malda rostade hasselnötter( eller rostade pumpakärnor)
- 2 msk kallt vatten
- 200 g chevré ost
- 10 betor (gula, röda eller polka)
- honung, rostade pumpakärnor och timjan till servering
Gö så här: Nyp ihop Mjölsorterna, nötter och smöret till en smulig smet. Blanda ner vattnet och forma till en klump. Låt vila i kylen ca 30 min. Koka betorna. Skär dem i 1/2 cm tjocka skivor Spänn ett smörpapper i en form med löstagbar kant. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ut betorna i formen. Skär osten i skivor och lägg ovanpå. Kavla ut degen och lägg den på osten. Tryck ner degen längst kanten. grädda pajen i ca 35 min. Ta bort kanten. Lägg en tallrik på pajen och vänd den upp och ner. Ringla över honung. Strö över kärnor och timjan.
|
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar