Musslor och vitt vin är en gammal beprövad och omtyckt kombination. När någon säger Spaghetti alle vongole är det mångas munnar som vattnas...inte min. Inte för att jag inte gillar smakera utan för att jag tycker att det är lite bökigt med alla skal i min spaghetti. Därför byter jag ofta ut vongole i skal till blåmusslor utan. Då blir det en supersnabb vardagsvariant av den gamla italienska rätten. Idag la jag på några tunna skivor salami och timjan på slutet för att förnimma mig om pappas mussel- och salamimacka
Musselpasta med salami
- 300-400 gram spagetti
- ca 350 g musslor utan skal
- 1 burk konserverade körsbärstomater
- 1 dl vitt vin
- 1 chili
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 tsk socker
- 1 tsk salt
- 200 g tunt skivad salami
- färsk timjan
- olivolja
Gör så här: Koka pastan enligt förpackningens instruktioner. finhacka chili och vitlök. Häll Tomater, vin, chili, vitlök, socker och salt i en kastrull. Låt koka 5 min. Blanda ner den nykokta pastan och musslorna i såsen. Fördela på fyra tallrikar. Toppa emd salami, timjan och ringla över lite olivolja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar