Till mitt lamm rörde jag ihop en nektarinsås. Jag kunde nämligen inte hålla mina fingrar
från nektarinerna när jag var i butiken. Varje år tycks minnet av smaklösa,
bleka, småsura nektariner vara som bortblåst och stadigt står en stor gyllengul, smakrik,
söt sådan. Efter veckans inköp vet jag att jag inte ska köp några fler förrän
jag ser de stora i augusti... Men hur som helst blev såsen god.
Utöver den så blandade jag ihop en varm potatissallad med
koriander och sultanrussin.
Lammtunnbringa med stekt korianderpotatis 4 port
800 g - 1 kg lammtunnbringa med ben
1 lök
2 msk salt
10 pepparkorn
2 msk mörk sirap
Gör så här: Lägg lammet i en kanstrull med vatten. Sätt ugnen på 120 grader och lät det bakas i 3- 6 timmar. Köttet ska lossna lätt från benen.
Ta upp köttet från vattnet och pensla med sirap. Grilla tills det föår fär i ugnen eller på grillen.
koriander potatis
- 800 g potatis
- 1/2 dl sultanrussin
- 1 dl pumpakärnor
- 1 dl oliver
- 1/2 isberssalladshuvud
- 1 tsk torkat korianderfrö
- 1 kruka färsk koriander
koka potatisen. Låt den kallna ocg dela den på längden. Stek bitargyllene i en panna, pudra över korianderfrö. Tillsätt pumakärnor och låt dem få färg. Blanda sedan alla ingredienserna i en skål och servera.
Nektarinsås
- 1 nektarin
- 1 dl creme fraiche
- skalet från en lime
- 1/2 tsk spiskummin
- 1 klyfta vitlök
Gör så här: hacka nektarinen och vitlöken fint. Banda med övriga ingredienser. smaka av med salt och peppar och ev lit lime juice.
Sås med en exotisk smak |
gudagott |
eftersom en del har lite svårt för koriander medan andra vill bada i den kan en idé vara att ställa fram hela korianderkrukan och en sax så alla får förse sig efter tycke och smak. |
Det här låter ju för gott för att vara sant. Nektarinsåsen ska jag absolut prova. Och lammet låter också ljuvligt! Ja, potatisen verkar det inte heller vara något större fel på! :-)
SvaraRaderaSå kul att jag kan inspirera lite!:)
Radera