Igår gjorde jag en fantastiskt god smörgås. Ugnsbakade
jordgubbar, brie och så lite kyckling väga upp med det matiga. Underbart god i sommarvärmen med de salta mandlarna, söta gubbar och krämig brie!
Brie och
jordgubbsmacka
- 2 skivor Grand blanc durum eller annat gott bröd
- smör
- Brieost
- 4 jordgubbar
- Olivolja
- 30 g grillad kyckling
- några saltrostade mandlar
- Timjan
- Salt och peppar
Gör så här: sätt ugnen på 175 grader. Skär jordgubbarna i
kvartar. Lägg ut dem på en plåt. Ringa över olivolja, salta, peppra och baka
dem i ugnen ca 10 min. Bre smör på brödskivorna. Lägg brie på den torra sidan. Lägg
på jordgubbar, timjan, grovmalen svartpeppar och kyckling. Toppa men den andra
skivan bröd med smöret utåt. Baka i ugnen tills mackan fått färg och osten
smält.
Bakade jordgubbar |
Halvklar himelsk smörgås |
Mums! Ser alldeles ljuvligt god ut!
SvaraRaderaÖnskar dig en bra start på veckan!
Låter gott med jordgubbar och brie!
SvaraRaderaÅh, hjälp så gott det ser ut! Denna måste jag så klart prova. Sommarmat är det man längtar efter, nu i värmeböljan. I Göteborg är det galet fint väder!
SvaraRaderaJaa ni måste prova!! jag har bytt ut kycklingen till mjölkchoklad också, såå gott!
SvaraRadera