måndag 21 maj 2012

Varm macka med jordgubbar, brieost och kyckling


Igår gjorde jag en fantastiskt god smörgås. Ugnsbakade jordgubbar, brie och så lite kyckling väga upp med det matiga. Underbart god i sommarvärmen med de salta mandlarna, söta gubbar och krämig brie!

Brie och jordgubbsmacka
  • 2 skivor Grand blanc durum eller annat gott bröd
  • smör
  • Brieost
  • 4 jordgubbar
  • Olivolja
  • 30 g grillad kyckling
  •  några saltrostade mandlar
  • Timjan
  • Salt och peppar

Gör så här: sätt ugnen på 175 grader. Skär jordgubbarna i kvartar. Lägg ut dem på en plåt. Ringa över olivolja, salta, peppra och baka dem i ugnen ca 10 min. Bre smör på brödskivorna. Lägg brie på den torra sidan. Lägg på jordgubbar, timjan, grovmalen svartpeppar och kyckling. Toppa men den andra skivan bröd med smöret utåt. Baka i ugnen tills mackan fått färg och osten smält.   


Bakade jordgubbar

Halvklar himelsk smörgås

4 kommentarer:

  1. Mums! Ser alldeles ljuvligt god ut!
    Önskar dig en bra start på veckan!

    SvaraRadera
  2. Låter gott med jordgubbar och brie!

    SvaraRadera
  3. Åh, hjälp så gott det ser ut! Denna måste jag så klart prova. Sommarmat är det man längtar efter, nu i värmeböljan. I Göteborg är det galet fint väder!

    SvaraRadera
  4. Jaa ni måste prova!! jag har bytt ut kycklingen till mjölkchoklad också, såå gott!

    SvaraRadera