När min mamma kom på besök i början av veckan hade
hon en hel ICA-kasse full med Gotländs ramslök. Från hennes helgs vistelse på Gotland
var hon snäll nog att plocka med sig lite av deras gröna guld till mig. Så nu
doftar det lök i hela lägenheten och jag lagar ramslöksmat så det står härliga
till.
Ramslöken är lätt att förväxla med liljekonvaljen. Ramslöksbladen är dock något bredare och skruvar sig i början
av stjälken vilket gör att bladens ovansida är vänd nedåt.
Bladen har en stark smak som liknar vitlök. Det första jag
gjorde av mitt ramslökslass var en pastarätt. Enkelt och snabbt. Eftersom ramslöken
kan vara ganska stark så jag blandade ut dem med bladspenat.
Bucatini med ramslök 4 port
400 g Bucatinipasta eller annan pastasort
2 dl ramslök
2 dl bladspenat
1 dl rostade solroskärnor
2 sardeller
1 dl Rapsolja
Salt och peppar
Ev citron eller balsamvinäger.
Gör så här: koka pastan. Mixa ramslök, spenat, solroskärnor, sardeller och olja till en jämn, tjock smet. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner med den nykokta pastan och stänk över lite citron eller balsamvinäger.
Dekorera med några ramslöksblommor |
Enkelt och gott |
Vad roligt att se vad du skapar med ramslöken, det ser både gott och vackert ut med de små blommorna.Våren är med sanning här!
SvaraRaderaDet kommer mera vill jag lova!
SvaraRadera