I helgen bjöd jag till årets första kräftkalas. Eftersom jag gärna äter mig mätt på just
kräftor under middagen (och inte villa ha någon paj eller sallad på min
skalfyllda talrik..) så smyger jag in lite andra godsaker INNAN vi sätter oss
till bords.
I helgen smaskade vi bland annat på mina ”svampkubbor” under
det inledande glaset på altanen. En
mycket enkel variant med smördeg, trattkantareller och hasselnötter. Jag trär rullarna på pinnar, dels för att jag
tycker att det ser lite roligt ut med kanske främst för att slippa fetta ner
festfina fingrar. Jag sticker in pinnarna innan de gräddas vilket gör att de
håller sig stadigt på plats och jag kan avslappnat äta av snitten i min egen
takt trots vinglas och handväska i handen.
Nu längtar jag bara till nästa skiva!
Vilket bra tips att ha dem som "klubbor"! De ska jag testa i helgen :-)
SvaraRadera