Jag har funderat lite över det här med ägglikörglass… Jag
älskar den ljusgula glassen och föreställer mig att den har en såå tydlig smak
ägglikör. Men vad är den egentligen som smakar?
Facto är att ägglikör och vanlig
vaniljglass innerhåller identiska ingredienser med den lilla skillnaden att
vodka/renat hittas i ägglikörreceptet.
Så, efter det konstaterandet frågar jag
mig- kan jag helt enkelt hälla ner lite vodka i min vaniljglass nästa
gång med samma resultat? Låta flaskan med ägglikör sköta sig själv.Skulle man
kunna göra om ägglikörglassen till vodkaglass med samma resultat? Hm det här måste undersökas…
Ägglikörglass
- 3 dl mjölk
- 3 dl grädde
- 6 äggulor
- 1 dl socker
- 0,25 dl ägglikör
- björnbär och k-special till servering
Gör så här: Koka upp grädde och mjölk. Dra kastrullen sedan åt sidan.
Vispa Äggula och socker pösigt.
Rör ner äggblandningen i kastrullen med gräddmjölk.
Sjud smeten under omrörning tills den tjocknar.
Blanda ner ägglikören.
Häll över smeten i en glassmaskin och låt den bli glass. Det tar ca 20 min.
Servera med björnbär och K-special
Testa krispiga K- special på len glass! |
Mjuk och len, härlig glass |
hur blev det då?
SvaraRaderaHögst relevant fråga! Jag har inte hunnit prova än....:/
SvaraRadera