torsdag 15 november 2012

Varm äppelmust

Tidigare i höstas lämnade vi in en stor låda Oranier till ett musteri. Hem kom en stor mängd härlig must. En del sattes på jäsning till vin och en del fick förbli must. Eftersom musten är alkoholfri är hållbarheten begränsad. Därför förvarar jag den tappad på plastflaskor i frysen. Igår tog jag fram en flaska och värmde upp den tillsammans med lite kanel. Sedan var det upp till var och en av oss om vi vill spetsa med lite cavados eller ej. Jag lånade det vinnande glöggkonceptet med frukt och nötter i drycken. Det fick bli en blandning av det som fanns i skåpet, tranbär, sultanrussin, physalis,pistage...  

Jag tycker den sockrade kanten ger en festlig känsla. Här passar det dessutom fin fint eftersom musten inte är särskilt söt i sig. 

Dopp kanten i vatten och sedan i strösocker.

3 kommentarer:

  1. Så fint med den sockrade kanten och varm äppelmust med kanel låter otroligt värmande och gott!

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Googlade på mannagrynspudding och hittade din helt fantastiskt fina blogg. Underbara bilder och spännande recept. Din äppelmust skulle jag gärna prova :)

    SvaraRadera