Smaka på salladen när den är klar och ös på med mer dressing om den känns platt!
Orkar ni inte slå egen majonnäs kan ni byta ut ägg och olja till hellmans majonnäs. |
1 äggula
1 msk cirton juice
1 tsk dijonsenap
2 dl rapsolja(eller annan smaklös olja)
2-4 dl finriven parmesanost
4 sardellfileer
2-4 vitlöksklyftor
finrivet skal från en citron
500 g champinjoner
1 liter bladspenat
1 dl rostade solroskärnor
Gör så här: Koka pastan enligt förpackningen. Skölj pastan med kallt vatten til sen är helt kall. Vispa ihop äggula, citronjuice och senap i en skål. Tillsätt oljan droppvis under konstant vispning. Finhacka sardeller och vitlök. Blanda ner sardellerna, vitlöken parmesanosten och citronskalet i majonnäsen. Skiva champinjonerna. Blanda ner dressing, champinjoner spenat och solroskärnor i pastan. Smaksätt med salt grovmalen svartpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar