söndag 23 september 2012

Kantarellfyllda oxrullader

Ikväll blev det riktig "söndagsmiddagsmat" till middag- oxrullader. Jag fyllde mina köttrullar med stekta kantareller och lät dem koka i brunsås. Till det pressgurka, gelé och kokt potatis, precis som sig bör!
Jag stekte några extra kantareller och hällde de över rulladerna mot slutet med lite färsk persilja.

Kantarellfyllda oxrullader 4 port

  • 500 g nötinnanlår i tunna skivor
  • 2 msk mjöl
  • 2 msk smör
  • 2 dl vatten
  • 2 msk mörk oxfond
  • 2 dl grädde

  • 1 liter rensade kantareller
  • 1 gul lök
  • 200 g philadelphia ost
  • olja att steka i


Gör så här:Finhacka löken. Stek kantarellerna och löken gyllene i olja. Låt svalna och blanda ner i philiadelpiaosten. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ut köttskivorna på en skärbräda och bred på fyllningen. Rulla ihop dem till rullader och fäst ihop med tandpetare. Vänd rulladerna i mjölet.
Smält smör i en stekgryta. Bryn rulladerna runt om och häll på vatten och fond. Låt köttet puttra på svag värme under lock tills det är mört, ca 45 minuter.Tillsätt grädden när 5 min återstår.

Rulladerna går att förbereda i god tid, men vänta med grädden till slutet!

2 kommentarer:

  1. Gud vad gott det där såg ut. Riktig rejäl höstmat.
    Måste jag pröva att göra!

    Christine
    www.matikvadrat.se

    SvaraRadera