Jag stekte några extra kantareller och hällde de över rulladerna mot slutet med lite färsk persilja. |
Kantarellfyllda oxrullader 4 port
- 500 g nötinnanlår i tunna skivor
- 2 msk mjöl
- 2 msk smör
- 2 dl vatten
- 2 msk mörk oxfond
- 2 dl grädde
- 1 liter rensade kantareller
- 1 gul lök
- 200 g philadelphia ost
- olja att steka i
Gör så här:Finhacka löken. Stek kantarellerna och löken gyllene i olja. Låt svalna och blanda ner i philiadelpiaosten. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ut köttskivorna på en skärbräda och bred på fyllningen. Rulla ihop dem till rullader och fäst ihop med tandpetare. Vänd rulladerna i mjölet.
Smält smör i en stekgryta. Bryn rulladerna runt om och häll på vatten och fond. Låt köttet puttra på svag värme under lock tills det är mört, ca 45 minuter.Tillsätt grädden när 5 min återstår.
Gud vad gott det där såg ut. Riktig rejäl höstmat.
SvaraRaderaMåste jag pröva att göra!
Christine
www.matikvadrat.se
Tack så mycket! :-)
SvaraRadera