Till skillnad från vattenmelon vinner honungesmelon verkligen
på ”ligga till sig” ordentligt innan den äts. Jag hade haft den här melonen hemma i mitt kök i över en månad innan
jag skar upp det hårda skalet. Då var köttet härligt sött och fortfarande
spänstigt. Jag marinerade jag de
skurna bitarna i mynta, skal och saften från en lime. Det blev en riktigt fräsch liten sommardessert tillsammans med en klick yoghurt.
Melonsallad med mynta och lime 4 port
- 1 honungsmelon
- 2 lime
- 1 dl hacka mynta
- Ev 1 msk råsocker
- 2 dl turkisk yoghurt
Gör så här: Skär melonen i grova bitar. Tvätta limefrukterna
och riv skalet fint. Blanda melon, limejuice, limeskal och mynta i en bunke.
Smaka ev av med socker. Servera med yoghurt.
Blanda i lite rom i marinaden för lite mojito-känsla |
Anpassa sockermängden efter melonens naturliga sötma |
All frukt blir godare från en gaffel, tycker jag. |
Det här ser så gott ut och är mycket fräscht!
SvaraRaderaVilken härlig efterrätt
SvaraRadera