Igår när det var dags för lunch lindade jag in lite spenat, getost och valnötter i filodeg till. Just sådana knyten som jag och mina väninnor köpte på vår Palmavistelse i somras. Vi hade strosat runt i de små butikerna en stund och slogs helt plötsligt av tokhunger. Eftersom vårt bokade bord inte skulle vara färdigt inom den närmaste timmen var vi tvungna att köpa en lite förrätt. En godare aptitretare hade vi inte kunnat önska oss!
filodegsknyten med spenat och getost 8 st
- 16 filodegsark
- 500 g bladspenat fryst eller stekt färsk
- 400 g getost
- 1 dl valnötter
- 4 msk flytande honung
- Salt
- Smör till pensling
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Sära försiktigt på filodegsarken. Pensla ett
ark med smält smör och lägg ett andra ark ovanpå. Pensla kanterna med smör. Lägg
en klump spenat på arket, toppa med ost och valnötter. Ringla över lite honung
och strö över salt. Vil ihop degen(det finns demonstrerande filmer på nätet).
Penala knytet med smör och grädda ca 15 min.
Vi åt den med handen i papper för samma "streetfood"- känsla |
krispigt på ytan och krämigt inuti |
Det ser så otroligt gott ut!!
SvaraRaderaTack snälla!
Radera