För ett tag sedan talade jag och några väninnor om vad vi
äter till middag när klockan är mycket, hungern akut och fantasin tryter. Det vill säga mat som går fort att laga och
som alltid känns god och fräsch. En rätt som kom högt upp i rankningen av mina
vänner var den italienska salladen insalada caprese. Jag är
beredd att hålla med, tröttnar aldrig på mozzarella, färsk basilika och
tomater. Igår gjorde jag några capreze
smörgåsar. Både somrigt och snabbt.
Caprese smörgåsar 1 port
- 1 stor tomat
- 1-2 dl färsk basilika
- 1 msk rostade solrosfrön
- 1 liten vitlöksklyfta
- ½ dl olivolja
- 1-2 skivor bröd
- Salt
Gör så här: mixa det mesta av basilikan med solrosfrön, olja
vitlök, svartpeppar och lite salt( eller mosa i en mortel. Bryt mozzarellan och skär tomaten i bitar.
Blanda tomat, ost och dressing i en skål. Häll blandningen över brödskivorna.
Servera med färsk basilika och balsamvinäger.
Basilikaoljan håller sig i kylen minst en vecka. |
Snåla inte med basilikan |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar