Jag älskar dillkött. Blandningen av det sura och söta tillsammans med dillen gör att mina knän nästintill viker sig. Igår fick jag en längtan efter min
husmasfavorit men hade varken tid eller lust till långkok. Dessutom har jag ett konstant sug efter sallad
såhär i sommartid. Efter att jag registrerat
ett okryddat ugnsbakat kycklinglår i kylen beslöt jag mig för att laga till en
blandning av sallad och dillkött. En ”dillkycklingsallad”. Jag drog av skinnet,
pillade bort benen och skar låret i grova bitar. Sedan blandade jag kvickt
ihop en dressing med gräddfil, dill, några droppar ättika och en nypa socker.
Sen blandade jag ner kycklingen och lät den dra i dressingen medan jag gjorde
skar upp grönsakerna.
Eftersom
kycklingbiten legat i kylen ett par dagar var det avrivna skinnet såklart lite sladdrigt.
Jag räddade upp det hela genom att krydda upp det lite och ge det ett snabbt dopp
i het olja. Då blir skinnet frasigt som
chips att toppa salladen med.
Salladen smakade väldigt gott tillsammans med mjukt tunnbröd och smör!
- 4 grillade kycklinglår med skinn
- 2 dl gräddfil
- 1 dl dill
- 1 tsk ättika
- 1 tsk socker
- Salt och peppar
- Isbergssallad, rädisor, gurka
- Olja att fritera skinnet i
Gör så här: Ta skinn(spara) och ben från kycklingen och dela
den i bitar. Blanda ihop gräddfil, dill, ättika, socker, salt och peppar.
Blanda ner kycklingen i dressingen. Hetta upp oljan i en kastrull. Salta och
peppra kycklingskinnet om det är okryddat. Fritera kycklingskinnet. Hacka
grönsakerna och servera.
Isbergssalladen är såå god nu! |
Jag älskar de fasta minigurkorna som finns i butikerna nu |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar