Några mer än vi som kokade för många ägg igår? Samma visa
varje år. Det är lustigt hur jag tror
att jag och ska förvandlas till Gaston på påskafton och med glädje stoppa i mig fem
dussin ägg. Idag kan jag konstatera att varken jag eller någon annan hade ett
omättligt sug efter kokta ägg och det blev i vanlig ordning massor av kokta ägg
över.
Som bekant är jag
inte vidare glad i att slänga bort ätbar mat så idag bjöd jag på torsk med
äggsås till middag. Det kan låta simpelt och smaklöst för den som aldrig smakat men så är inte fallet. Det är supergott dessutom tycker jag alltid att det är festligt med våra gamla svenska favoriter.
enkelt och gott |
Kokt torsk med äggsås 4 port
Gör så här: Koka äggen i 9 min. Skala och hacka det. Smält smöret i en
kastrull. Vispa ner mjöl till en slät
smet. Tillsätt mjölken i en stråle under vispning. Låt koka ca 3 minuter.
Smaksätt med salt och peppar. Ställ åt sidan. Koka upp vatten peppar, lagerblad och salt i en vid kastrull. Vik ihop fiskfiléerna eller skär ryggen i
portionsbitar. Lägg ner dem i vattnet. Koka på svag värme under lock ca 4
minuter. Tag upp fisken med hålslev och håll den varm. Koka upp såsen. Vispa ner
pepparrot Vänd försiktigt ner krasse och ägg i den varma såsen. Smaka av med
salt och peppar. Servera med kokt potatis, kokta gröna, eller sockerärtor och en klyfta sur citron.
|
fisken ska dela sig lätt |
Goda saker och supersnyggt fotat i din blogg! Ha det fint, på återseende!
SvaraRaderaHåller med ovanstående - ursnygga foton!
SvaraRaderaJag gillar torsk med äggsås - tål dock inte äggs så bra, men ibland kan jag inte låta bli...
Ha en fin annandag påsk!
Nu har jag kollat runt lite på din blogg och hittat en massa roliga recept och fina bilder. Och så blev jag sugen på fisk med äggsås :) Hoppas du får en fin vecka! :)
SvaraRaderaTack snälla ni för fina komentarer! KRAM
SvaraRadera