Igår blev det grillade revbensspjäll här hemma, revben med en rökig Coca- Colasås.
Jag föredrar i vissa fall tjocka revbensspjäll framför kamben eftersom det blir
som en kombinatinon av det godaste jag vet – pulled pork och spareribs. I alla fall om de tillagas på "rätt" sätt. Innan jag grillar dem i ugnen eller på grillen låter jag
de bakas med vatten i ugnen under lååång tid. Jag låter de ligga så
länge jag har tid med men minst fem timmar. Oftast stoppar jag in dem i ugnen
på låg temperatur innan jag går till sängs eller beger mig till jobbet.
Då blir det så vansinnigt gott, köttet
fullkomligt smälter i munnen!
Ska jag någonsin tröttna på BBQ -sås? |
- 2 kg tjocka revbensspjäll
- ½ dl salt
- 1 lök
Gör så här: Sätt ugnen på 100 grader för 10-12 timmar, 125
för fem. Lägg köttet i en ugnsfast form eller en plåt med hög kant med benen
uppåt. Häll i ca två cm vatten i formen, klyfta löken och lägg den i vattnet
tillsammans med saltet. Baka ca en timme. Täck formen med aluminiumfolie baka 5
tilll 12 timmar. Ta ut och låt köttet svalna. Pensla med såsen och lägg på
grillen tills det fått en fin färg. Pensla på mer sås och hugg in.
- 2 liter Coca- Cola
- 2 dl ketchup
- 1 dl hp-sås
- 1 msk soja
- 1 msk vinäger
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk liquid smoke
- Chili efter smak
Gör så här: Koka Coca- Colan kraftigt till bara 2 dl
återstår. Blanda i resten av ingredienserna och låt koka ihop några minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar