tisdag 28 februari 2012

PyttiPanna


Som uppfödd uppsalabo förknippar jag i första hand pyttipanna med den årliga bandyfinalen på studenternas IP. Flera veckor innan stadens största sportevent annonserar  krögarna om sina bandyfrukostar som en rejäl start på dagen. Den traditionella bandyfrukosten består naturligtvis av pyttipanna och stekt ägg. När frukosten är uppäten har farbröderna i alla tider greppat sina obligatoriska slitna, bruna portföljer, packade med en termos spetsat kaffe och travar iväg mot Studan.
Själv har jag aldrig sett en enda badyfinal men pyttipanna har jag ätit många gånger och gärna med rå äggula. Igår stekte jag pyttipanna av en bit överbliven fläskkarré och några potatisar.


Pytt i panna 4 port


  • 600- 1000 g kokt potatis
  • 2- 3 bitar tillagad fläskkarré ( mina var rester från fredagens grillmiddag)
  • 1 strimlad lök
  • smör eller olja att steka  i
  • 4 äggulor
  • krasse och inlagda rödbetor


Gör så här: Skär potatisarna och köttet i mindre bitar. Hetta upp fettet i en stekpanna och stek löken, potatisen och köttet till det fått en fin färg. servera med äggula, krasse och inlagda rödbetor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar