Idag gjorde jag en potatissallad med romdressing till lunch. Förutom
rom innehöll dressingen löskokta ägg och citronskal. Salladen har en somrig
smak och passar bra till grillad fisk.
Då vintern fortfarande har oss i ett järngrepp fick den
grillade fisken stå tillbaka för några bitar sockerstekt lax. När man strör
lite socker på laxen får den en fantastiskt god karamelliserad yta. Så det var
minsann ingen som klagade!
jag vill ha en rå kärna i mina laxbitar |
Potatissallad med romdressing och sockerstekt lax 4 port
- 600 g laxfile
- 1 nypa socker och en nypa salt, några drag på pepparkvarnen.
- Olja att steka i
Gör så här: hella upp oljan i en stekpanna. Strö över socker
salt och peppar på laxen. Bryn laxen på hög värme och sänk sedan temperaturen
och låt steka till önskad konsistens.
- 1 kg fast kokt kall potatis
- 1 burk röd rom
- 3 löskokta ägg
- Skalet och saften från 1 citron
- Ca 1-2 dl kallpressad rapsolja
- 1 rödlök
- 1 syrligt äpple(granny smith)
- 1 påse röd mangoldsallad
- Smörgåskrasse
Gör så här: Dela potatisen och äpplet i bitar. Strimla
rödlöken. Tvätta och finriv skalet från citronen. Finhacka äggen och bland dem
med romen, citronskalet och lite citronsaft. Tillsäll oljan. Blanda potatisen,
äpplet och mangolden med dressingen. Tillsätt ev lite med olja. Smaka av med
salt och peppar. Klipp över krassen och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar