Vissa söndagar vill man bara stanna hemma och inte gå utanför dörren. Då kan räddningen på hungersnöden vara att ha ett paket färdigskivat kebabkött i frysen. Numer tycker jag man kan hitta riktigt bra varianter av det kryddade köttet i affären. Om man steker de tunna strimlorna i olja smakar lika gott som det man får på kebabgrillen.
Tillsammans med pitabröd, grönsaker och dressing blir det en delikat lunch!
Ingen kebab utan dressing |
Pitabröd 12 st
· 5 dl vatten
· 1/2 pkt jäst
· I msk olja
· 1 tsk salt
· 1 tsk socker
· 10 dl mjöl
Gör så här: Blanda ut jästen med vattnet. Blanda ner olja, salt och socker. Rör ner mjölet och knåda ihop allt till en blank deg. Låt jäsa 1 timme. Sätt ugnen på 275 grader. Rulla 12 bollar av degen. Platta till dem( 1-2 cm tjocka). Lägg dem på en plåt. Lät jäsa 10 min. Grädda i ca 7 min.
Dressing 4 port
· 1 dl majonnäs
· 1 dl gräddfil
· 1 tsk spiskummin
· 1 tsk malt korianderfrö
· 2 msk chilisås
· 1 vitlöksklyfta
· Salt och peppar
Gör så här: Pressa vitlöken och blanda samman med resten av ingredienserna. Låt gärna dressingen stå till sig i kylen några timmar före serveringden lena grillade paprikan passar förträffligt till kebab |
Kebab i bröd
· 4 pitabröd (se ovan)
· 500 gram kebabkött
· 1 grillad paprika( recept finns
· ½ skivad gurka
· 2 skivade tomater
1 finhackad rödlök
· Peperoni
· Dressing (se ovan)
Gör så här: Stek köttet i rikligt med olja och lägg det sedan på papper (för att överflödig olja ska rinna bort). Dela pitabrödet och fyll det med kött, dressing och grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar