Falukorven kommer inte helt oväntat från Falun. Där har den stoppats sedan 1500- talet. Från början bestod den lättrökta korven endast av nötkött men idag varierar innerhållet mellan nöt och fläsk. För att korven ska få kallas vid sitt namn måste den innehålla minst 40% kött.
Igår stekte jag några månar falukorv och stuvade makaroner till lunch. Helt utan krångel, precis som när jag var liten. Jag glömmer bort mellan gångerna hur gott jag tycker att det här är!
Falukorv med Stuvade makaroner 4 port
· 1 liter mjölk
· 5 dl idealmakaroner
· Salt, peppar, muskotnöt
· 500 g falukorv
Gör så här: Koka upp mjölken under omrörning. Tillsätt makaronerna och koka på medelvärme i ca 25 min under konstant omrörning. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt. Skär korven i halvmånar. Stek korven på hög värme i olja. Lägg korven på papper och låt oljan rinna av. Servera med ketchup, chilisås och senap.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar