Igår blev det en liten sillplanka till lunch och vi fick tjuvsmaka några av julens sillar.
När jag lägger in "vanlig" sill skär jag ner ganska mycket lök i lagen. Jag tycker nämlgen att den blir nästan lika god som själva sillen efter att den legat till sig. Inläggningen håller sig ätbar i minst tre veckor. Därefter får ni lita på era sinnen.
När jag lägger in "vanlig" sill skär jag ner ganska mycket lök i lagen. Jag tycker nämlgen att den blir nästan lika god som själva sillen efter att den legat till sig. Inläggningen håller sig ätbar i minst tre veckor. Därefter får ni lita på era sinnen.
Pilla inte bort löken! Den är såå god. |
Inlagd sill
- 1 burk inläggningssill
- 1 ½ dl vatten
- 1dl socker
- ½ dl ättika
- 10 svartpepparkorn
- 10 kryddpepparkorn
- 2 lagerblad
- 5 kryddnejlikor.
- 1 morot
- 2 röda lökar
- 1 dm purjolök
Gör så här: krossa pepparsorterna i en mortel. Koka upp vatten, socker, ättika och kryddor. Låt det koka tills sockret löst sig och låt den sedan svalna. Strimla löken och skär moroten i slantar. Skölj sillen väl, skär den i 2 cm tjocka bitar. Lägg ner löken, moroten och sillen i lagen. Låt stå minst 3 dagar, helst längre innan den serveras med nykokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar