Igår lagade jag shepered´s pie till middag. Det är en Brittisk klassiker som från början bar namnet cottoge pie. Rätten består av en köttfärssås som toppas med ett potatismos för att sedan gratineras i ugnen. När det begav sig lagades rätten av rester från söndagsmiddagens stek som hackades och bäddades ner under ett täcke av signaturtillbehöret- potatismos. Rätten är krämig och mustig och passa utmärkt nu när vi kliver in i november månad.
Så fort det vankas Engelskt i mitt kök flyger HP såsen fram |
Shepard’s pie 4 port
- 1 gul lök
- 500 g köttfärs
- 1 morot
- 1 dl rödvin
- 2 vitlöksklyftor
- ½ dl tomatpuré
- 2 msk HP sås
- 1 msk färsk rosmarin
- 1 kg mjölig potatis
- 1 dl mjölk
- 1-2 msk smör
- Salt och peppar
Gör så här: Hacka lök, rosmarin och vitlöken. Riv moroten. Skala och koka potatisen. Stek köttfärsen och löken i en panna. Tillsätt morot, rosmarin, rödvin. tomatpuré och HP sås. Låt vätska koka bort. Mosa motaisen, värm mjölken i mikron. Vispa potatisen och mjölken till ett mos. Bred ut köttfärsröran i en ugnssäker form, sleva på moset ovanpå köttfärsen. Baka i ugnen ca 15 min. smalt smöret och pensla det på moset.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar