Originalreceptet består av pencetta, ägg, spagetti, parmesanost och svartpeppar. Vi här i Sverige har i likhet med många andra länder adderat en skvätt grädde till receptet.
Idag lagade jag en carbonara till middag. Jag blandade ner lite mixad kronärtskocka i pastan. Det är jättegott och ger rätten en ny tvist. När jag ändå var igång med försvenskandet bytte jag ut parmesanosten till lite hyvlad extralagrad prästost.
Ingen Carbonara utan äggula! |
Spagetti carbonara med jordärtskocka 4 port
- 4 portioner spagetti
- 200 g jordärtskocka
- 2 msk grädde
- 1-2 pkt bacon
- 1 dl extralagrad prästost
- 4 äggulor
Gör så här: Skala och koka jordärtskockorna. Mixa dem tillsammans med grädden till en slät puré. Koka pastan enligt förpackningen. Stek baconet. Blanda den nykokta pastan med jordärtskockspurén och baconet. Servera pastan med den rivna osten och en varsin rå äggula.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar