fredag 2 september 2011

Pannkakor med inkokta plommon




Nu är det plommontider och grenarna hänger tunga av all frukt. Det finns massor av olika storlekar och kulörer på plommon i sverige. Jag lyckades lura till mig massor av små solgula frukter och ett par blå här om dagen. Då kokade kokade jag en lätt lag och la in några av dem in dem i. Resten ska jag äta som de är.
Igår blev det pannkakor till middag. Jag dem med lönnsirap och exrasaltat smör med nu även med inkokta plommon och pistagenötter.


De saltrostade pistagenötterna är som pricken över i:et 
Inkokta plommon

  • 1 kg plommon
  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 kanelstång
  • 5 kryddnejlikor

Gör så här: ella och kärna ur plommonen. Koka upp vatten, socker och kryddor. Lägg plommonen i en burk och slå over den varma lagen. Förslut burken och låt den kallna.


En burk med solsken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar