Siken är ångermanlands landskapsfisk och en mycket omtyckt matfisk. Många röker sina nyfångade sikar men de är även goda att steka.
Igår stekte jag sik till middag. Jag serverade den med en kantarellsås, kokta rödbetor och årets kanske sista färskpotatis. Sikens milda smak passar förträffligt till kantarellernas höstiga karaktär.
De lite söta rödbetorna passar förträffligt ihop med den salta fisken och den mustiga såsen |
- 2 filéade sikar med skinnet kvar
- smör och olja
Kantarellsås
- 1 scharlottenlök
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 liter trattkantareller
- 1 msk smör
- 1 msk mjöl
- 1 burk färskost med kantarellsmak
- 2 dl mjölk
- 1 msk cremerfaiche
Gör så här: Stek lök, vitlök och kantareller i smöret i en kastrull. Pudra över mjölet och tillsätt mjölken under vispning. Vispa ner osten och avsluta med cremefraiche efter smak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar