Legymer förklaras av national encyklopedin som kokta grönsaker och rotfrukter. Ordet Legym började användas i Sverige redan under 1700-talet. Det är en försvenskad variant av Legumes som betyder grönsaker på franska. Citronette är en variant av vinägrett där vinägern byts ut till citron.
Igår på söndagsmiddagen bjöd min moster oss på sin fantastiska fisksufflé. Jag fick i uppdrag att göra ett tillbehör och gjorde iordning en fräsch legymsallad. Den är fantastiskt god och kompilerar den krämiga, luftiga sufflén på ett utmärkt vis. Till detta åt vi kokt potatis och skirat smör.
Legymer i Cironette 8 port
- 4 morötter (gärna olika färger)
- 1 liten kålrot
- 4 polkabetor
- 1 knippe rädisor
- 1 rödlök
- 1 knippe dill
- 1 knippe persilja
- 1 broccoliknippe
- Citronnette
- 1 dl rapsolja
- 2 citroner
- 2 msk honung
- 1 msk dijonsenap
- Salt och peppar
Karins goda sufflérecept kanske kommer upp en vacker dag |
Det är så härligt att komma in till din blogg och upptäcka att jag har flera recept som jag inte har läst på några dagar...*Lycka*
SvaraRaderaJättekul att du hade recept med rotfrukter, mer av det (då jag har förrådet fullt... ) samt fänkål?
Samt om har du roliga recept med vitkål eller rödkål?
Tack för en superbra blogg!
Tack, så glad jag blir! Det kommer faktiskt kålrecept redan imorgon!
SvaraRadera