När jag var i Italien förra sommaren köpte jag med mig
pasta. Inte för att jag inte tycker att
det finns ont om god pasta i Sverige utan för att jag hamnade i en pastapsykos när
jag såg alla roliga sorter i en och samma butik. Jag såg inga skäl till att
hejda mig. Tänkte att det som går sönder på vägen hem får gå sönder på vägen. Dessutom
vägde det inte särskilt mycket och var inte alls dyrt.
Så jag gick lös… kan man säga…När jag kom hem var inte en enda
pasta snäcka knäckt. Uppdragen slutfördes alltså med bravur. En av de sorter
jag köpte var dessa stora, färgade pastasnäckor eller Conchiglie som de kallas i Italien.
Generellt sätt ställer jag mig tveksam till färgad pasta. Tycker
att det är svårt att få till ett aptitligt utseende med rödgula skruvar eller
grön tagliatelle. Det drar gärna åt halloween- barnmat hållet…. MEN dessa
gigantiska snäckor flög av någon anledning under radarn och rakt ner i min
varukorg.
Så, idag var det dags
att tillaga min souvenir. Det skulle
kokas, fyllas och gratineras i ugnen med mozzarella. Fyllningen blev
vegetarisk. En färs av finhackad zucchini, tomat, lök och svamp. Som kronan på verket
hällde jag en härligt somrig gremolata över den ny gratinerade pastan och serverade
med en krispig grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar