Något jag alltid köper när vi ska
bunkra upp här hemma i kylskåpet är färsk, hel kyckling. Det känns så härligt
och rejält. Lite som att man lagar mat till ett helt kompani, fast jag vet att
det inte räcker mycket längre än till fyra portioner. I synnerhet inte den här
varianten med salvia, vitlök, olivolja och citron.
Det här är
ett mycket enkelt recept där stekskyn blir så god att det inte behövs någon
annan sås. Jag brukar koka potatis till som jag mosar på tallriken och
skeda över lite sky.
Rätten
blir förmodligen god oavsett vilken olivolja du väljer med- desto godare olja,
desto godare sky.
Som så många
sagt före mig ”det finns inga genvägar till en riktigt god
olivolja” smakar det så kostar det. Men det tycker jag att det är
värt.
När det
kommer till citronskal i mat är det mycket viktigt att citronerna tvättas
riktigt noga innan de rivs. Allra bäst är att köpa ekologiska obesprutade
citroner. Annars kan hela rätten bli förstörd och få en hemsk bitter smak.
Tack för
idag!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar