Igår rensade jag i rabarberlandet. Den sista veckans
uppehåll har tagit hårt på de små stjälkarna som glömts bort under
vattningsrundorna. Det var många trötta stjälkar som bars raka vägen till komposten
men några kvalificerade sig upp på altanen. Så satt jag där i solen med
fötterna i poolen och rensade mina rabarber, noggrant… Nästan lite väl noggrant
märkte jag när pappa vänligt frågade om han skulle hjälpa mig för att det tog
så lång tid… Ja, ja jag ville ju bara att det skulle SE UT som jag gjorde något
vettigt medan alla andra sprang runt och gjorde duktiga saker….
Hur som helst, av rabarberna kokade jag till slut marmelad.
En kryddig variant som jag kokar varje år. Den smakar gott på mackan men den är
även god i rulltårta eller på ostbrickan till krämiga, milda ostar.
|
Förvara marmeladburkarna svalt. |
|
Grand blanc, färskost, marmelad, kaffe |
|
Använd alltid rena redskap i marmeladburken. |
Ser så gott ut. Ha en fin dag!
SvaraRadera