tisdag 23 oktober 2012

Risnudlar med lax och ingefära

Ni som följen min blogg har förmodligen märkt att jag vääldigt sällan lagar asieninspirerad mat. Det beror inte på att jag inte gillar det, det gör jag. Det beror nog mer på att jag väldigt sällan känner något direkt sug efter thai, kina eller sushi. Trots det tycker jag oftast att det är fantastiskt gott när jag väl äter det och tänker att jag måste börja äta nudlar, dumplings och andra godsaker mer ofta. Igår när jag rensade skåpen hittade jag en påse risnudlar. De fick bli grunden till gårdagens middag. En smabb och enkel rätt med stekta nudlar och lax. 
Stek laxen hastigt på hög värme i rikligt med olja för en knaprig yta och ett saftigt inre


  • 200 gram risnudlar
  • 600 g ben och skinnfri lax
  • 1 blomkålshuvud
  • 4 salladslökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 ägg
  • 2 msk olja
  • 1 msk fisksås
  • 2 msk sweetchili sås
  • 2 tsk socker
  • 2 cm färsk finriven ingefära
  • 1 lime
  • 1 dl flagad rostad mandel

Gör så här: Dela blomkålen i bitar och koka den mjuk i saltat vatten. Koka nudlarna enligt förpackningen. Finhacka salladslök och vitlök. Skär laxen i bitar. Stek laxen gyllene i oljan. Tillsätt blomkål, salladslök och vitlök i pannan och låt steka med några min. Tillsätt nudlar, ägg, fisksås, sweetchili, socker, ingefära och saften från limefrukten. Strö över flagad mandel och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar