Stek laxen hastigt på hög värme i rikligt med olja för en knaprig yta och ett saftigt inre |
- 200 gram risnudlar
- 600 g ben och skinnfri lax
- 1 blomkålshuvud
- 4 salladslökar
- 2 vitlöksklyftor
- 2 ägg
- 2 msk olja
- 1 msk fisksås
- 2 msk sweetchili sås
- 2 tsk socker
- 2 cm färsk finriven ingefära
- 1 lime
- 1 dl flagad rostad mandel
Gör så här: Dela blomkålen i bitar och koka den mjuk i saltat vatten. Koka nudlarna enligt förpackningen. Finhacka salladslök och vitlök. Skär laxen i bitar. Stek laxen gyllene i oljan. Tillsätt blomkål, salladslök och vitlök i pannan och låt steka med några min. Tillsätt nudlar, ägg, fisksås, sweetchili, socker, ingefära och saften från limefrukten. Strö över flagad mandel och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar