Jag skulle bara behövde stryka på ETT lager äppelsenap istället för två lager, ett med mos och ett annat med senap. Jag satte igång en iten sats senap och bytte ut sockret mot äppelmos. Idag fick jag äntligen smaka på resultatet. Och det gjorde jag tillsammans med rimmat fläsklägg och rotstomp. Fläsklägg må se en smula makabert ut men jäklar så gott det är!
Äppelsenap
- 50 g gula senapsfrön
- 50 g svarta senapsfrön
- 2 dl vatten
- 1 dl äppelciderviäger
- 1 tsk salt
- 1 dl äppelmos
- 2 msk rapsolja
Gör så här: Koka senapsfröna i vattnet och äppelcidern ca 1 min. Låt svalna. Mixa blandningen med en stavmixer. Blanda ner äppelmoset och saltet. tillsätt sist oljan och blanda väl. Låt senapen stå ca en vecka innan ni smakar.
Åh det här skulle min sambo se, det är hans favoriträtt. Ser riktigt gott ut!
SvaraRaderaDu är så duktig både vad gäller mat och fotografering!
Kram Christine
www.matikvadrat.se
Tack snälla! Så glad jag blir:-)
Radera