Om ni inte får ta i murklor kan ni byta ut dem till champinjoner eller annan svamp!
Byt ur 2 dl av vattnet till grädde för en krämigare sås |
Fläskkotletter med murklor och katrinplommon
- 4 fläskkotletter
- 1 schalottenlök
- 12-15 torkade toppmurklor (eller färska)
- 1-2 dl katrinplommon
- 4 dl vatten
- 3 msk torr sherry
- 3 msk kalv fond
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk grädde
- ½ tsk socker
- 1 tsk salt
- ½ tsk peppar
- Bladspenat och potatis till servering
Gör så här: Blötlägg murklorna låt stå tills de mjuknar ca 30 min. Finhacka löken. Häll av vattnet från murklorna och stek dem i olja tillsammans med lök och plommon i en kastrull. Häll vatten, sherry, fond, tomatpuré, grädde, socker, salt och peppar i kasterullen. Låt koka upp och koka ca 10 min. Gör ett jack i kotletterna och stek dem i en panna. Häll såsen över kotletterna i pannan och låt de sjuda i ca 5 min. Servera med kokt potatis och bladspenat.
Toppmurklorna behöver inte förvällas till skillnad från stenmurklorna |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar