Det där minnet gjorde att jag var tvungen att steka några
potatisbullar till middag. Jag kompletterade med några skivor rökt fläsk, mesost och rårörda lingon.
Mesosten får sin bruna färg och söta smak
genom långsam kokning. Då karameliseras mjölksockret medan vattnet avdunstar.
Inte helt olikt den omtalade kolasåsen dulche de leche. Eftersom osten är ganska söt smakar det gott tillsammans med lite syrliga lingon och salt fläsk.
jag brukar blanda upp en sked lingonsylt med en lite större mängd naturella lingon för att få både det syrliga och söta |
- 800 g kall pressad potatis
- 1 ägg( eller 2 små)
- 2 dl mjölk
- 1/2 mjöl
- 1 tsk salt
- 1 krm mald vitpeppar
- Smör eller olja att steka i
- 500 g rökt sidfläsk
- Mesost och rårörda lingon ev kryddpeppar till servering
Gör så här: Blanda ihop potatis, ägg, mjölk och mjöl till en slät smet. forma till bullar. Hetta upp fettet i en stekpanna. Stek bullarna gyllene på båda sidor på hög värme. Stek fläsket knaprigt.
Servera bullarna med fläsk hyvlad mesost och rårörda lingon eller lingonsylt.
Svensk mesost eller Norsk brunost hör hösten till |
Jag brukar köpa rökt fläsk i hel bit och skiva själv i grova skivor |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar