Idag kommer ännu ett recept med ramslök. Den här gången fick
den smaksätta en potatissallad med fetaost och vårprimörer. Fetasost och ramslök är en fantastiskt god kombination.
Han man inte tillgång till ramslök så går det bra att byta ut den till en
blandning av gräslök och vitlök.
Det är bara potatisen jag låter bli genomkokt i den här
salladen. Ja vill att morötterna ska vara knapriga och i grov bitar precis som
rädisorna. Den krämiga, gröna potatissalladen är supergod på en buffé, till
kallskuret eller till grillad lax. Än en gång slår vi ihop potatisen, grönsakerna
och såsen i en och samma bunke, smutt.
Vårens vackra färger |
Potatissallad med ramslök och fetaost 4 port
- 500 g potatis
- 2 gula morötter
- 1 knippe rädisor
- 100 g sockerärtor
Dressing
- I dl ramslök ( eller 2/3 dl gräslök och en vitlöksklyfta)
- ½ dl rostade solroskärnor
- 1 dl olivolja
- 1 nypa socker
- 150 g fetaost
- Salt och peppar
- Ev. 1/2 dl crème fraiche eller gräddfil
Gör så här: Koka potatisen och låt den svalna. Skala och
skär morötterna i bitar. Dela rädisorna i kvartar och strimla sockerärterna. Mixa ramslök(eller motsvarande), solroskärnor,
olivolja och socker. Mosa ner fetaosten i röran och blanda väl. Smaka av med
salt och peppar. Om krämen är för skarp- blanda ner lite crème fraiche( om du vill ha det lent och runt) eller
gräddfil(om du vill tillföra lite syra). Dela potatisarna i
bitar. Blanda alltsammans i en bunke och servera.
Ramslöök |
med hjälp av små portionsmuggar så slipper jag halvfulla tråkiga skålar på buffébordet |
Ser så krämigt och gott ut!
SvaraRadera