Jag skulle nog uppskatta att 90% av allt kött som kommer
innanför min dörr är fläskkött. Igår säkrade jag statistiken och lagade en helstekt kotlettrad. Den tillagades (i
vanlig ordning) i låååg temperatur under lååång tid. Det blir så fantastiskt saftigt
och gott att jag blir lika överrumplad varje gång!
Tack och lov för att jag inte är rädd för att lämna mitt hem med ugnen påslagen, då skulle jag bli tvungen att sitta inne för jämnan med tanke på alla mina långkok...men eftersom ugnstemperaturen är så låg kan det knappast bränna och mår bara bättre och bättre medan timmarna går.
Tack och lov för att jag inte är rädd för att lämna mitt hem med ugnen påslagen, då skulle jag bli tvungen att sitta inne för jämnan med tanke på alla mina långkok...men eftersom ugnstemperaturen är så låg kan det knappast bränna och mår bara bättre och bättre medan timmarna går.
När jag väljer köttbit i butiken vill jag att det ska vara
täckt av en rejäl fettkappa. Jag skär mönster i den och låter den vara kvar
under bakningen. Fetter både ger smak till köttet och håller det saftigt. När
det är dags att servera är det upp till var och en om det vill äta fettkanten
eller ej.
Igår åt vi kotletterna med en fransk tomatsallad och rostad
potatis. Det gäller att frossa i tomater nu på sommaren när de är så fantastiskt goda och dessutom billiga!
Häll inte bort den goda skyn i farten! |
Helstekt kotelettrad och fransk tomatsallad 4 port
- 1 bit kotlett rad gärna med ben
- 1-2 klyftade lökar
- 1-2 msk all aroundkrydda
fransk tomatsallad
- 4 tomater
- 1 gul lök
- 2 msk olivolja
- 1,5 dl rödvinsvinäger
- 1 krm socker
- 1 tsk dijonsenap
- 1 msk hackad persilja
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- salt och peppar
Gör så här: skiva löken i tunna skivor. Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Blanda ner löken i dressingen. Låt stå 10 min( gärna längre). Skär tomaterna i bitar och blanda dem med löken och dressingen.
En vass kniv behövs till kappan med köttet är så mört att kniven nästan glider igenom |
Lukta på tomaterna innan ni köper dem. Luktar det gott så smakar det gott |
Skeda över lite extra sky! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar