Tanken på att blanda ner några färska körsbörstomater i varm mat
känns väldigt härlig och lockande för mig. När tanken blir verklighet däremot skulle jag
inte benämna den vid just… härligt, tvärtom. Min uppfattning är att de blir lösa i
köttet och har ett skal som skulle kunna agera trumskinn på en bongotrumma. Dessutom har jag svårt för smaken det skär liksom lite i min mun. Därför ratar jag de färska små rödingarn i mina varma
anrättningar till förmån för de konserverade. De på burk är söta, fasta har ett tuggbart skal och riktigt
goda. Igår fick de ta plats i en supersnabb, vitlöksosande förrättsmacka med
musslor och salami.
mussel- och salamimacka 4 port
Gör så här: Skär salamin i mindre bitar, finhacka vitlöken. Häll bort saften från tomaterna. Hetta upp olivolja i en panna. fräs vitlöken och banda ner resten av ingredienserna. Låt allt bli varmt. Rosta brödet och häll blandningen över brödskivorna.
mussel- och salamimacka 4 port
- 1 burk konserverade körsbärstomater
- 2 dl blåmusslor utan skal
- 12 skivor salami tex.calabrese
- 4-5 vitlöksklyftor
- olivolja att steka i
- 4 skivor bröd
- oregano eller persilja
Gör så här: Skär salamin i mindre bitar, finhacka vitlöken. Häll bort saften från tomaterna. Hetta upp olivolja i en panna. fräs vitlöken och banda ner resten av ingredienserna. Låt allt bli varmt. Rosta brödet och häll blandningen över brödskivorna.
Det här är ännu en variant av en utav pappas paradrätter |
Mums, vad gott! Jag älskar musslor och har till och med en musselklubb med min bästa vän. Vi träffas, äter musslor och har det bra. Ditt recept måste definitivt prövas vid en av våra musselträffar!
SvaraRaderaMen gud så trevligt med en musselklubb! Hoppas att mackorna faller musselveteranerna i smaken:-)
Radera