Pasta Lumaconi är italienska och betyder stor snigelpasta. I det här sammanhanget syftar det (tack och lov bara) till pastans snäckformade utseende. Storleken
och formen gör den mycket lämpad till att stoppa med fyllning och gratinera med sås i ugnen. Men det blev det inget av med idag. De fick klara sig utan gratinering och det gjorde de galant!. Jag blandade den nykokta pastan med några kryddiga lammkorvsslantar, fetaost, torkade
fikon och så massor av färsk grönmynta. Oh jisses det har jag inte ångrat en
sekund, såå gott!
Grönmyntan är lite mildare
mentholsmak än pepparmyntan vilket gör den förträfflig till matlagning.
Pasta med mynta och lammkorv 4 port
- 280 g lumaconi
- 300 g kryddig lammkorv
- 1 litet rosésallads huvud
- 1 rödlök
- 200 g fetaost
- 1 dl torkade fikon
- Grönmynta efter smak (ca 1 liten kruka)
Gör så här: Skar korven i slantar. Grov hacka salladen.
Finskiva löken och fikonen. Koka pastan ca 15 min. Stek korvslantarna. Häll av
pastan ordentligt i ett durkslag. Häll tillbaka pastan i kastrullen och tillsätt
resten av ingredienserna och blanda om ordentligt. Servera snarast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar