Igår lagade jag en värmande kålsoppa till lunch. Den här soppan är mustig och god, dessutom är den enkel att göra. Bara strimla alla ingredienser och låt de koka i en kastrull. Det vill säga endast ett tillagningsmoment till skillnad från många andra sopp- och gryträtter där ingredienserna måste stekas innan de hoppar i grytan.
Den svala aniskrämen är som pricken över i:et i den mustiga soppan |
Kålsoppa 4 port
- ½ halvt kålhuvud
- ¼ rotselleri
- ½ lök
- 1 burk krossade tomater
- 100 g köttfärs
- ½ dl kalvfond
- 1 msk soja
- 1 tsk oregano
- 1 tsk timjan
- 1 msk paprikapulver
- 1 liter vatten
- 1-2 dl gräddfil
- 1 tsk krossad anis
Gör så här: Finstrimla kål, lök och rotselleri. Lägg alla soppans ingredienser i en kastrull och koka upp. Sänk värmen något och låt soppan småkoka i ca 30 min. Blanda ihop gräddfil och anis och skeda över på den heta soppan i tallriken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar