onsdag 9 november 2011

Mangokyckling med purjolök



När vintern närmar sig är det gott med gryträtter och influenser från varmare breddgrader. Igår slog jag två flugor i en smäll och lagade en värmande indisk gryta. Jag smaksatte rätten med ingefära, mango chutney och saltrostade mandlar.  Ingefäran som odlas i varma klimat och är en gammal medicinalväxt som bl. a sägs bota illamående. Jag älskar de saltrostade mandarna i grytan som tillför lite tuggmotstånd till rätten och bryter av mot den söta chutneyn.
Mangokyckling med purjolök
1 purjolök
4 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
½ dl mangochutney
2 cm färsk eller1 tsk torkad mald ingefära
1 msk kinesisk soja
2 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 dl saltrostade mandlar
Olja att steka i
Gör så här. Skär kycklingen och purjolöken i 2 cm stora bitar. Finriv vitlöken och ingefäran. Stek kycklingen och purjolöken i olja. Tillsätt resten av ingredienserna (utom mandeln) och låt koka några minuter. Tillsätt till sist mandlarna och servera med ris.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar