Nu lackar det mot jul och drömmen om det perfekta julbordet, lagat från grunden, väcks till liv. Den ambitionen har jag varje år men tiden och orken springer ifrån mig och jag har inte tid att stoppa korvar, laga patéer, pastejer, syltor PLUS allt julgodis, sillar mm. Dessutom är det oftast svårt att göra de små mängder av charkuterier som faktiskt går åt på bordet. Därför köper jag oftast julbordets kalla köttprodukter med kryddar gärna upp dem lite själv. Här har jag smaksatt en krämig leverpastej med lite julkryddor. Perfekt till adventsfrukosten med lite pressgurka!
- 1pkt bredbar leverpastej
- ½ dl vispgrädde
- ½ tsk kryddnejlika
- ½ tsk kryddpeppar
- ½ tsk grönpeppar
- ½ tsk timjan
Vispa grädden. Mal kryddorna. Lägg leverpastejen i en bunke och rör den smidig, blanda ner grädde och kryddorna. Låt pastejen stå ett tag. Servera med pressgurka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar