Efter långa varma dagar i solen har jag sällan lust till några avancerade utsvävningar i köket. Då kan ett passande middagsalternativ vara en matig omelett.
Och en omelett var precis vad jag svängde ihop här på kvällskvisten.
En av rättens fördelar är att den går fort at laga, en annan är att den tillagas på ingredienser som alltid finns hemma i de flestas skafferier.
En bondomelett är som en pytt-i-panna omsluten av ägg, detta i likhet med spanjorernas tortilla och italienarnas frittata. Genom att baka färdigt omeletten i ugnen undviker jag risken att den bränner fast i botten av pannan och jag får ett genomgräddad och fluffigt resultat.
Till min bondomelett serverade jag en sallad och en vitlök-, och örtsås.
Bondomelett 2 port
- 2 ägg
- ½ lök
- 1vitlöksklyfta
- 4 kokta potatisar
- 1 tomat
- 1msk crème fraiche
- 2msk mjölk
- Färska örter
- Salt, peppar
Gör så här:
Stek lök, vitlök och potatis i en ugnsfast stekpanna med olja. Blanda ägg, crème fraiche, mjölk salt och peppar i en skål. Slå över äggblandningen över grönsakerna. Toppa med skivad tomat. Stek några minuter på medelvärme. Ställ in stekpannan i ugnen och låt baka i ca 10 min eller tills den stannat. Ta stekpannan ur ugnen ooch strö över de färska örterna.
Vitlök-, och örtsås
- 1 dl gräddfil
- 2 msk finhackad rödlök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk Färska örter
- 1/2 tsk dijonsenap
- några droppa honung
Blanda samman samtliga ingredienser
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar