onsdag 19 december 2012

Råbiff med anjovis


I helgen blandade ihop en råbiffsmet och gjorde den lite julig med ansjovis. En supergod förätt när julen står för dörren( och vid de flesta andra tillfällen...)

Råbiff med anjovis 4 små portioner


  • 200 g finhackat nötkött
  • 1/2 liten finhackad lök
  • 1/2 finriven vitöksklyfta
  • 2 msk finhackad smörgåsgurka
  • 4 afinhackade njovisfileér
  • 1/2 msk finhackad kapris
  • 3 msk finhackade inlagda rödbetor¨
  • 1/2 msk majonnäs
  • 1/2 tsk salt
  • svartpeppar

Gör så här: Blanda ihop samtliga ingredienser till råbiffen. Fördela blandningen i portionsformar och servera med senapsdressingen.

Senapsdressing

  • 1 dl rapsolja
  • ½ dl sötstark senap
  • 1 msk sherryvinäger eller annan vinäger
Gör så här:Vispa ihop sena.p och vinäger. tillsätt oljan droppvis.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar