tisdag 26 november 2013

Blomkålsgratäng med gorgonzola och färska fikon

Gamla ostkanter får nytt liv i gratänger och röror. En rätt där jag drog ner sin gamla ädelost var dessa blomkålsgratänger. Jag blandade ner en mycket stark ädelost i blomkålstuvning och serverade med söta färska fikon och en fläskkotlett. Den här gratängen är inte dum som ett vegetariskt inslag på julbordet.
Gör en stor eller många små!

Mosa ner fikonet i en krämiga ädelosten

Servera som en del av julbordet eller som ensamrätt med den bit kött!

1 kommentar:

  1. Hej Elsa!
    Var på matlagningskurs i Kärralunds camping i sampan med ett APT.
    Hade sett framemot det i tron att du var där. Men du har visst slutat.
    En ren förlust för Liseberg.
    Men vad kul att du bloggar om det som du brinner för och för mig en ren inspirationskälla.

    Med vänlig hälsning

    Ivan Delmon
    Lisebergare

    SvaraRadera